Ob zaključnih rezultatih Športnih iger SVIZ 2014

Spoštovane sindikalne zaupnice in zaupniki!

V soboto, 4. oktobra 2014, so v Ravnah na Koroškem potekale 7. SVIZOVE ŠPORTNE IGRE. Izmed 23-ih območnih odborov smo osvojili zelo dobro 7. mesto. To mesto bi bilo lahko še višje, če bi imeli po posameznih športnih disciplinah popolne ekipe. Izmed 84 izbranih in prijavljenih udeležencev iz OO odbora Ljubljana in okolice, nas je bilo namreč na tekmovanju le 52, tako da kljub trudu, nismo uspeli sestaviti ekipe za šah in badminton. Škoda. Redki so tisti, ki so upravičeno manjkali, medtem ko za določene posameznike ni mogoče sprejeti opravičil. Tudi zato bo v prihodnosti potrebno dopolniti pravila za nastop na športnih igrah, ki bodo preprečevala, da bi neodgovorni posamezniki ali prijavljene ekipe z neresnim pristopom onemogočila nastop v posamezni športni panogi med drugim tudi tistim, ki si tega bolj želijo. Vsekakor pa veljajo iskrene čestitke vsem, ki ste zastopali in predstavljali naše območje na tekmovanju. Borili ste se po svojih najboljših močeh.

Posebna zahvala gre tudi vsem tistim, ki ste predstavljali rezerve oziroma navijače, ki ste hrabro in pogumno priskočili na pomoč pri dopolnitvi posameznih ekip ali pa ste s svojim navijanjem in podporo pripomogli k prijetnemu in zanimivemu športnemu vzdušju. Skupaj smo bili odlična ekipa, odlično smo se dopolnjevali in nadgrajevali.

Hvala vsem za sodelovanje in naj velja, da naslednje leto nastopimo še popolnejši, močnejši in bolje pripravljeni, saj se za največji območni odbor spodobi, da osvojimo več kot le en pokal. Konec koncev se med nami skriva veliko dobrih športnikov, le zbezati jih je potrebno na plano. Tudi zato naj se s pripravami na nove igre prične že danes.

 

Športni pozdrav!

 

Rok Križaj, koordinator Športnih iger SVIZ za OO Ljubljane in okolice

in

Klemen Stojanovič, pomočnik koordinatorja