OBVESTILA OO Ljubljane in okolice – december 2022

Spoštovane članice, spoštovani člani SVIZ OO Ljubljane in okolice,

v nadaljevanju vas seznanjamo z zadnjimi letošnjimi obvestili:

  • Izobraževanje Izdelava zaključnega računa za sindikate

V sredo, 25. januarja 2023 ob 14.00 vse zainteresirane člane iz OO Ljubljane in okolice vabimo na izobraževanje na temo Izdelava zaključnega računa za sindikate. V zadnjem času smo prejeli kar nekaj obvestil o tem, da so posamezni sindikati zavodov s strani FURS prejeli globe za neoddajo letnega poročila oziroma obračuna davka od dohodka pravnih oseb. Na izobraževanju se boste poučili o tem, kakšne so obveznosti sindikata zavoda oziroma njegovega zakonitega zastopnika glede izdelave poročil, zakonskih predpisov za računovodstvo na davčnem področju, programa dela in finančnega načrta. Izvedeli boste mnogo koristnih informacij glede poslovanja sindikata zavoda, predavateljica ga. Majda Gominšek bo ob koncu odgovarjala tudi na vaša vprašanja. Udeleženke in udeleženci imate še dva meseca po seminarju možnost brezplačnega svetovanja po elektronski pošti. Izobraževanje bo potekalo predvidoma na SVIZ na Oražnovi 3 v obsegu 3 pedagoških ur, prejeli boste tudi gradivo v elektronski obliki.

Prijavite se pri sindikalnem zaupniku vašega zavoda (do 20. 1. 2023 oziroma do zapolnitve prostih mest). Stroške izobraževanja bo pokril OO Ljubljane in okolice, vljudno pa vas prosimo za zanesljivo udeležbo, v primeru odpovedi lahko sami poiščete zamenjavo ali pa nam čimprej sporočite, da bomo lahko omogočili udeležbo vsem zainteresiranim.

  • Štipendije za otroke članic in članov OO Ljubljane in okolice

Predsedstvo OO je sprejelo sklep, da se tudi na OO Ljubljane in okolice podeli štipendije za otroke članic in članov z našega OO. Možnost kandidiranja imajo vsi, ki so kandidirali za štipendijo SVIZ Slovenije, a so bile njihove vloge zavrnjene. V tem primeru je potrebno poslati na OO le soglasje, da lahko vašo oddano dokumentacijo na SVIZ prevzame imenovana komisija na OO, ki jo bo pregledala ter določila morebitne prejemnike štipendij.

Pravilnik o štipendiranju na OO Ljubljane in okolice

V letošnjem letu sta predvideni dve štipendiji za srednješolce in dve za študente. Rok za oddajo soglasja na OO je do konca decembra 2022.

  • Subvencije za pridobitev ustrezne izobrazbe OO Ljubljane in okolice

OO Ljubljane in okolice je v svojem finančnem načrtu za letošnje leto predvideval tudi nepovratna sredstva za članice in člane, ki bi želeli pridobiti ustrezno izobrazbo, in sicer za kandidate, ki so bili zavrnjeni na SVIZ Slovenije. Tudi v tem primeru je potrebno poslati na OO soglasje, da lahko vašo oddano dokumentacijo na SVIZ pregleda Predsedstvo OO ter določi morebitne prejemnike subvencij. Rok za oddajo soglasja na OO je 15. januar 2023.

  • Sestanek OO z glavnim tajnikom

Za 12. januarja 2023 načrtujemo sestanek zaupnic in zaupnikov OO Ljubljane in okolice z glavnim tajnikom.