OBVESTILA OBMOČNEGA ODBORA Ljubljane in okolice – JUNIJ 2016

Seznanjamo vas z dogodki, ki smo jih pripravili za članice in člane sindikata na OO Ljubljane in okolice in bodo potekali pred in med počitnicami ter v prvih jesenskih mesecih.

 

DELAVNICA GODIJA KELLERJA

SVIZ Slovenije je v preteklem letu organiziral dve srečanji za članice in člane z norveškim pedagogom in piscem Godijem Kellerjem. Glede na dober odziv smo se odločili, da organiziramo podobno srečanje v obliki delavnice tudi na našem območju. Delavnica bo 9. junija 2016 na sedežu SVIZ na Oražnovi 3, naslov za prijave ste prejeli v posebnem sporočilu (prijave so zaključene).

Tema delavnic bo opazovanje, ki v pedagogiki pomeni proučevati izraze in dejavnosti, akcije in reakcije učencev in dijakov, nas samih ter odnosov tistih, ki so v določeni situaciji pomembni. Spoznali bomo razliko med opazovanjem in interpretacijo ter si ogledali različne ravni opazovanja.

Opazovanje bo, skupaj z vpogledom v splošen razvoj otroka in mladostnika, pomagalo udeležencem bolje razumeti njihove učence oz. dijake, še posebej težavnejše. S pomočjo opisanega bomo udeležencem pomagali okrepiti in izboljšati temelje, na podlagi katerih bodo pri srečevanju z raznolikostjo svojih učencev in dijakov hitreje izbrali konstruktivne poti.

 

OGLED OPER LA TRAVIATA v Veroni in AIDE v Padovi

Tokrat vam ponujamo dve možnosti ogleda predstav na prostem, ki ju tradicionalno organiziramo med počitnicami konec avgusta, letos pa prvič na predlog udeležencev tudi na začetku počitnic v juliju. Ponujamo vam:

– v soboto, 2. julija 2016: LA TRAVIATA, premiera (Verona)

Cena izleta v Verono z ogledom opere LA TRAVIATA bo predvidoma 66 € v sektorjih E in D. Ogled bomo organizirali samo v primeru, da bo prijavljenih najmanj 40 udeležencev.

– v nedeljo, 28. avgusta 2016: AIDA (Padova)

Cena izleta v Padovo z ogledom opere AIDA bo predvidoma 69 € v sektorjih E in D. Ogled bomo organizirali samo v primeru, da bo prijavljenih najmanj 40 udeležencev.

 

O morebitni odpovedi zaradi premajhnega števila prijavljenih boste pravočasno obveščeni.

Ponudbi agencija Alpetour:

 

Območni odbor SVIZ Ljubljane in okolice v letošnjem letu prispeva za vsakega udeleženca/člana SVIZ – 20 €. Priporočamo, da tudi sindikat zavoda za prijavljene člane prispeva določeno vsoto. Prijavijo se lahko tudi nečlani, vendar ti plačajo polno ceno. Na izlet lahko povabite tudi upokojence, ki so še včlanjeni v SVIZ. Zanje je prispevek OO Ljubljane in okolice 5 €.

 

Na podlagi prijav bo vsak sindikat zavoda od agencije dobil račun, ki ga boste poravnali neposredno pri agenciji. Ta bo v računu že upoštevala prispevek OO. Na podlagi poimenskih prijav in številk članskih izkaznic bo namreč OO SVIZ Ljubljane in okolice za člane sindikata in upokojene člane sindikata nakazal prispevek neposredno agenciji. Denarja na račun OO torej ne nakazujte.

 

 

Izpolnjene obrazce vrnite na OO SVIZ  Ljubljane in okolice, Bobenčkova 14, Ljubljana najkasneje do 15. junija 2016, kasnejših prijav ne bo mogoče upoštevati.

Prosimo za čimprejšnje prijave. Obvestilo o odhodu in plačilu boste prejeli pravočasno na naslov, ki ga boste navedli na prijavnici.

 

 

 

PRIJAVA ZA 9. SVIZOVE ŠPORTNE IGRE – 8. oktober 2016 (Ljubljana)

OO Ljubljane in okolice bo tokrat organizator 9. Športnih iger SVIZ Slovenije, ki bodo v soboto, 8. oktobra 2016, v Ljubljani.

Rok za prijavo tekmovalcev je 15. junij 2016. O izbranih tekmovalcih, ki nas bodo zastopali na športnih igrah, vas bomo pravočasno obvestili. Pričakujemo prijave tekmovalcev, ki bodo zastopali OO z željo osvojiti najboljša mesta v posameznih panogah. Vabimo tudi sodelavce, ki bi pomagali pri organizaciji tekmovanj, da bomo igre kar najboljše izvedli in navijače, ki bodo podprli tekmovalce na posameznih prizoriščih.

Po končanih tekmovanjih bo organizirano družabno srečanje udeležencev športnih iger.

 

 

 

21. LJUBLJANSKI MARATON 2016 – 30. oktober 2016

Tudi v letošnjem letu so v finančnem načrtu 2016 OO SVIZ Ljubljane in okolice načrtovana sredstva za sofinanciranje startnine za udeležbo naših članov na Ljubljanskem maratonu, ki bo 30. oktobra 2016. Prijavnice z VSEMI zahtevanimi podatki za vsakega posameznega udeleženca in potrdilom o nakazilu prijavnine na OO pošljite najkasneje do 9. avgusta 2016, da se bomo lahko pravočasno prijavili kot skupina in tako plačali nižjo startnino. V letošnjem letu ta znaša 30 €, za prijavo prek SVIZ pa je po sklepu predsedstva OO obvezno tudi zavarovanje rizika odpovedi v višini 5 €. GO SVIZ Slovenije bo prispeval 10 € za udeleženca maratona, OO Ljubljane in okolice 10 €, zavod oz. udeleženec sam pa 15€ za startnino in zavarovanje rizika odpovedi.

 

 

Prijavnino v višini 15,00 € se poravna na OO Ljubljane in okolice št. TRR SI56 0201 4001 1670 616 (pod namen navedete PRIIMEK in IME tekača), najkasneje do 9. avgusta 2016.

Prijavljeni bodo samo tekmovalci, ki bodo ob prijavi poslali dokazilo o plačilu.

 

 RIZIKO ODPOVEDI: S plačilom rizika odpovedi si pridružujete pravico do vračila stroškov prijavnine v primeru odpovedi nastopa na maratonu. Riziko odpovedi znaša 5 EUR in ga plačate ob prijavi. Brez plačanega rizika odpovedi vračilo v nobenem primeru (tudi z zdravniškim potrdilom) ne bo mogoče.

 

 Vse podrobnosti o maratonu in prijavah si lahko ogledate na spletni strani http://www.ljubljanskimaraton.si.

 

 

Želimo vam uspešen zaključek pouka in prijeten dopust!

 

Avguština Zupančič,                                                                                     Magdalena Mustar Pečjak,

sekretarka OO                                                                                                 predsednica OO Ljubljane in okolice